Forside
Skønlitteratur
Kultur og debat
Bøger på vej
Forfatterne
Indkøbskurv ()
Presse
Om forlaget
Kontakt 


Tiderne Skifter
Læderstræde 5, 1. sal
1201 København K

Tlf. 33 18 63 90
Fax. 33 18 63 91
pr@tiderneskifter.dk

CVR-nummer:26 62 37 58
Betalingen er autoriseret med FRIbetalings certificerede betalingsgateway

Nyheder

Efterårets program

Er du nysgerrig omkring vores næste udgivelser? Så kan du se efterårets program her på hjemmesiden under Bøger på vej. I blandt forfatterne er både Sven Holm, Klaus Rothstein, Ruth Ozeki og mange andre.

Se programmet her

 

2. bind af Jonas Gardells triologi ude nu på dansk!

Sidste år udkom 1. bind af Jonas Gardells anmelderroste triologi på forlaget - NU er 2. bind på gaden!

Se et interview med forfatteren her, hvor han fortæller om serien:

Se video her

 

Find Tiderne Skifter på Bogforum 2014

Forlaget er igen repræsenteret på Bogforum, som foregår i Bella Centeret d. 7.-9. Nov. Der bliver masser af spændende debatter, interviews og oplæsninger på de forskellige scener, så hold øje med programmet og køb en billet allerede nu!


Statsministeren - et skuespil om Jens Otto Krag
Af Sven Holm

Udgivelsesdato: 15.09.14
 

Socialkapitalisme
Af Klaus Riskær Pedersen

Udgivelsesdato: 17.09.14

 

Det overflødige menneske
Af Ilija Trojanow

Udgivelsesdato: 25.09.14


 

 

De seneste 20 udgivelser


Dagens hus, nattens hus
Af Olga Tokarczuk

Dagens hus, nattens hus er en mangetydig og farverig roman om mennesker og menneskeskæbner i grænselandet mellem Polen og Tjekkiet. En magisk lag-på-lag fortælling, hvor personer og historier ligesom lægges oven over hinanden. Med jævne mellemrum møder man f.eks. en middelalderlig kvindelig helgen ved navn Kummernis, der som ung fik Kristus' ansigt for at undslippe et uønsket ægteskab. En anden genkommende figur er den transseksuelle munk Paschalis, som er den, der skriver Kummernis' historie.
 

Tør aldrig tårer bort uden handsker - 2. Sygdommen
Af Jonas Gardell

Sygdommen er anden del i den svenske forfatter og stand-up performer Jonas Gardells romantrilogi Tør aldrig tårer bort uden handsker. Trilogien er på i alt 900 sider og handler om, hvad der skete, da den nye smitte hiv pludselig dukkede op i Sverige i begyndelsen af 1980’erne. Sygdommen aids ramte på forskellige måder en hel generation af homoseksuelle mænd.
Romanen blotlægger, hvordan intolerance, grusomhed og fordomme grasserede, i en tid hvor man mente at hylde frihed og tolerance. Men først og fremmest er romanen en fortælling om menneskeskæbner og kærlighed. Ikke kun om én slags kærlighed, men om hjertets, kønnets og kærlighedens mange muligheder.

 

Avuncular
Af Pia Juul

Hvad er en onkel? Et ord, det kan slås op. En onkel er en mand, som er bror til ens mor eller far, eller som er gift med ens moster eller faster. Kan altså være forbundet med ens familie både juridisk og genetisk. Pia Juuls niende digtsamling ”handler” om diverse onkler eller snarere onkelagtige skikkelser. De er her i alle afskygninger og betydninger. Som digtsamling er Avuncular så Juulsk som nogen digtsamling af Pia Juul, fuld af dybde og dyb humor, gys og gyselige situationer, groteske, finurlige, forbavsende, lette og melankolske.
 

Luftkrig og litteratur

Af W. G. Sebald


Som I alle W. G. Sebalds boger - romaner som essays - er temaet i Luftkrig og litteratur hukommelse og hukummelsestab: Hvad der huskes, og hvad der forsøges slettet fra erindringen. Her gælder det helt specifikt bombning af Tyskland under Anden Verdenskrig. Hvad er der blevet af den katastrofe i den tyske efterkrigslitteratur?

 


Blandede bolsjer
Af Klaus Rifbjerg

Blandede bolsjer indeholder 43 essays, eller forsøg, som Klaus Rifbjerg selv ynder at kalde dem. De publiceres i den foreliggende bog for første gang, men er skrevet gennem en del år. Det er blandede bolsjer - der er både søde og syrlige og enkelte dameskrå. Emnerne er med andre ord mange og forskellige.

 

Havmandens Hotel
Af Anne-Mette Riis Rasmussen

Havmandens Hotel foregår i den lille by Lysted ved Vesterhavet, hvor arkitekten Helle har bosat sig i sit drømmehus i nærheden af det sommerhus, hvor hun som barn var på ferie hos sin moster Nete og kusine Clara.

På stranden træffer hun tilfældigt lægen Henrik, som viser sig at bo i det gamle sommerhus, og på havbunden dukker et mystisk hotel op, hvor kvinder fortaber sig og glemmer hvem de er.

 

Plet
Af Gerd Laugesen

Plet er virkelighedsudflugter om at flyve og falde, vokse, rejse og forsvinde. Plet er en lille dværgkanin, der hopper ind under sofaen juleaften og bider ledningen til fjernsynet over.
Hvad sker der så?


 Puls
Af Julian Barnes

Julian Barnes, som i 2011 fik Booker-prisen for romanen Når noget slutter, er tilbage med en samling noveller; 14 formidable historier om længsel og afsavn, venskab og kærlighed. Fra en kejserlig hovedstad i det attende århundrede over Garibaldis eventyr i det nittende, fra italienske vingårde til den engelske vinterkyst – scenerne og tiderne i Barnes’ historier skifter. Fra det usædvanlige og fremmede til det kendte og hjemlige. Overalt afsøger Julian Barnes følelsernes tilbliven og omskiftelighed.

 

To verdener
Af Nina Bolt

To verdener er en historie om et ægteskab – eller måske to ægteskaber – og om hvordan politisk arvegods kan gøre mennesker fremmede over for hinanden.  Det er også en fortælling om at emigrere til et andet land. Om tab og om bindinger. 
 

Sommerfugleeffekten
Af Karin Alvtegen

Sommerfugleeffekten handler om, at vores handlinger har virkninger langt uden for vores egne liv. Om den frie viljes kamp mod barndommens kraft. Og om vores uvilje mod at forsone os med livets vilkår – at vi alle engang skal tage afsked med det. Om de tildragelser, som har udgjort vores liv – og de konsekvenser, de har fået. For eksempel for Bodil, Andreas og Viktoria – de tre personer, der står i centrum af denne uforudsigelige roman.

 

I grænselandet
Af Egon Clausen

Egon Clausen har besøgt grænselandet og det danske mindretal - i deres hjem, til møder, i skolen, i foreningslivet, og han har kørt gennem det smukke land, som i sin tid blev kaldt for Danmarks rosenhave. Gennem en række rejsebreve beskriver han landet, fortæller dets historier, drøfter nutiden og stiller spørgsmål til fremtiden.
 

Noveller
Af Pia Juul

Pia Juul er ikke alene en stor dansk poet og prisbelønnet romanforfatter, hun er desuden en af Danmarks allerbedste novelleforfattere. I 2012 modtog hun Kritikerprisen for Af sted, til stede. I denne store bog samles nu alle Juuls noveller i ét bind.
 

Om børn og unges nej
Af Erik Sigsgaard

Hvorfor gør børn ikke bare, hvad der bliver sagt - er fleksible, samarbejdsvillige, omstillingsparate? Hvorfor siger de nej? Og hvordan ser den skole, den vuggestue, det gymnasium, den familie ud, hvor der er plads til børnenes og de unges nej? Det giver Erik Sigsgaard sit bud på i denne bog.
 

Små udsving
Af Miriam Toews

17 år gammel får Melvin Toews diagnosen maniodepressiv. Han vil aldrig være i stand til at leve et normalt liv, får han at vide. Hans læge fraråder ham nogensinde at gifte sig eller stifte familie. Alligevel gør han netop det. Han gifter sig med Elvira, følger sine døtre gennem deres opvækst og arbejder i 40 år som skolelærer i en lille by i Canada.
 

Blåskæg
Af Amélie Nothomb

Blåskæg er en figur i et gammelt fransk folkeeventyr. En charmerende men grusom ægtemand, der dræber sine hustruer som straf for, at de på trods af hans forbud går ind i hans hemmelige værelse. Én efter én slår han de kvinder ihjel, som ikke har kunnet modstå fristelsen. Deres nysgerrighed bliver deres skæbne.

Amélie Nothomb har nyfortolket eventyret om det forbudte værelse.
 

Sumplandia!
Af Karen Russell

Sumplandia! er en mørk og mytisk fortælling, sprængfyldt med energi og fortællekraft – en stærk og bevægende roman om et barns modige og ensomme rejse mod de voksnes verden.

Romanen var en af tre bøger, som blev nomineret til Pulitzer Prize for Fiction i 2012.

 

Altings begyndelse
Af Karolina Ramqvist

Ramqvists nye roman handler om en ung piges oplevelser i 1990’ernes Stockholm. Hovedpersonen Saga går på gymnasiet og befinder sig ved Altings begyndelse. Usikker og famlende mellem sin mors kvindekampsgeneration og mobiltelefoner, hæsblæsende girl-power og individualisme.
 

Hvordan jeg blev nonne
Af César Aira

Hvordan jeg blev nonne er et både absurd og drømmeagtigt, men meget realistisk drama om et barns oplevelse af en skræmmende voksenverden. En moderne Lewis Caroll-fortælling, en barok, galgenhumoristisk, mørk og barsk roman, hvis scene er sat i forfatterens fødeby Rosario i Argentina.
 

Kystsanatoriet
Af Elisabeth Flensted-Jensen

Et barn bliver anbragt på et kystsanatorium. Hun ved ikke, hvorfor hun bliver efterladt af sine forældre, om hun nogensinde bliver hentet igen. Hun er uden varsel overladt til sig selv mellem lutter fremmede mennesker. Voksne, der låser hendes tøj og sovedyr inde. Børn, der tirrer og latterliggør hende. Lange dage uden kontakt. Uvished. 

 

Kvinde kend din krop
5. udgave

Kvinde kend din krop – den mest åbenlyse klassiker i dansk kvindelitteratur – udkommer hermed for femte gang. Fuldstændig nyskrevet og med helt nyt fotomateriale. Håndbogen, skrevet af kvinder og for kvinder i alle aldre, udkom første gang i 1975 og derefter i nye udgaver hvert tiår: 1983, 1992 og senest 2001 – og alle forskellige. Den historie fortælles udførligt i den nye udgaves efterskrift. Her findes også et svar på spørgsmålet: Og hvorfor så en ny, femte udgave?

 

Slagteren i Liseleje
Af Ane Riel

Veloplagt og frygtelig grum fortælling fuld af overraskelser, tilsat lige dele suspense og sort humor. Kontrasterne går hånd i hånd gennem handlingsmættede historie. En historie, der tager sit udgangspunkt i en virkelig nordsjællandsk kystby, men dog bevæger sig i tid og rum og hele tiden på kanten af det sandsynlige. Bag kærligheden lurer ondskaben. I hjertet af virkeligheden lurer eventyret. Og under idyllen lurer gruen.

Slagteren i Liseleje er Ane Riels debut som voksenforfatter. Bogen er kåret som 'Bedste danske krimi/spændingsroman' i 2013 af Det Danske Kriminalakademi.

 

Canada (NY VERSION)
Af Richard Ford

Da 15-årige Dells forældre røver en bank, er det for altid slut med hans trygge, eller i det mindste velkendte liv. Forældrene sendes i fængsel og hans tvillingesøster Berner stikker af og efterlader Dell alene i Great Falls, Montana. Men inden de sociale myndigheder når frem til ham, bliver han af en ven af familien smuglet over grænsen til Canada.

 

Han er tilbage
Af Timur Vermes

Sommeren 2011: Adolf Hitler vågner på en byggegrund i det centrale Berlin. Uden krig, uden parti, uden Eva. Med en vag erindring om de sidste dage i førerbunkeren begiver han sig ud i en for ham forbavsende uspoleret og fredelig hovedstad. Hvad er der sket?

Han er tilbage er en skarp, satirisk og tankevækkende roman om mennesker og medier i Tyskland anno 2011. Med Hitler som jeg-fortæller følger forfatteren konsekvent og ubarmhjertigt Hitlers synsvinkel romanen igennem. Det er på én gang morsomt og chokerende.

 Fandt du ikke, det du ledte efter?
Kig under 'Skønlitteratur' eller ´Kultur og debat' og se alle vores udgivelser.Til toptil forsidenTil forrige side