Forside
Skønlitteratur
Kultur og debat
Bøger på vej
Forfatterne
Presse
Om forlaget
Kontakt

 


Tiderne Skifter
Læderstræde 5, 1. sal
1201 København K

pr@tiderneskifter.dk

CVR-nummer: 58 20 01 15
P-nummer: 1021399368
Betalingen er autoriseret med FRIbetalings certificerede betalingsgateway
Kultur og debat

[A] [B] [C] [D] [E] [F] [G] [H] [I] [J] [K] [L] [M] [N] [O] [P] [Q] [R] [S] [T] [U] [V] [W] [X] [Y] [Z] [Æ] [Ø] [Å] [Alle]

Malene Busk (red.), Ida Crone (red.)
Gudløs! Religionskritik i dag
Pris: 225 kr.

Efter i flere århundreder at have tabt terræn i vores del af verden – det nordvestlige hjørne af Europa – har religion i de senere år generobret en plads i samfundet. Religion behandles ikke alene som noget respektabelt, noget dybt og inderligt – men ofte ligefrem som en kilde til sandt moralsk engagement. Reaktionen på dette har været en opblomstring af moderne religionskritik. Ateisterne er kommet på dagsordenen igen. Vi har set en stigende kritik af religion fra et naturvidenskabeligt ståsted, voksende krav om sekularisering – en konsekvent og skarp adskillelse af stat og religion som en nødvendig betingelse for demokrati.

Gudløs! er en antologi, der med bidrag fra både kunst og videnskab tegner et billede af religionskritikken i Danmark i dag. Fra mange forskellige synsvinkler diskuteres, hvad religiøs tro er for noget. Hvad enten vi kan lide det eller ej, er det en kendsgerning at flertallet af klodens seks milliarder indbyggere nærer en eller anden formfor tro. Men hvad er tro – og hvorfor?

Pressen skrev:

"15 akademikere, to digtere og en tegner går i flæsket på Gud og hans talrige tilbedere. Resultatet er intelligent og til tider morsomt." - Berlingske TidendeUdgivelsesår: 2008 - ISBN: 9788779733190 - Udgivelsesår: 2008 - Omslag: Mikkel Henssel - Tegning: Lars Vegas - SIder: 276 - 1. udgave.

Læs mere om Malene Busk (red.)
Læs mere om Ida Crone (red.)
Tilbage til forrige side
Læg i indkøbskurv

Til toptil forsidenTil forrige side